Policijski službenici pojačano postupali u prometu

foto: ilustracija

Prošli tjedan (od 16. do 22. svibnja), na području Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se 27 prometnih nesreća, od kojih 7 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe teško, a 4 lakše ozlijeđene, te 20 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su i prošli tjedan postupali pojačano, a posebno prema počiniteljima težih prometnih prekršaja – recidivistima. Kontrolirali su 571 vozilo, od čega su utvrdili 325 prometnih prekršaja. Utvrđeno je 112 prekršaja nepropisnih brzina, 60 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te su utvrdili i druge prometne prekršaje.

U Slavonskom Brodu, u Ulici P. Šubića, dana 20. svibnja, u 16.20 sati, policijski službenici su u prometu sankcionirali 51-godišnjaka koji je upravljao biciklom s 2,38 promila alkohola u organizmu, te 25-godišnjaka u Gornjoj Vrbi, koji je dana 22. svibnja, oko 16 sati, upravljao osobnim automobilom, krećući se kroz naselje nepropisnom brzinom od 105 km/h.

Pojačane aktivnosti policije u prometu samo su jedan od čimbenika kojim se utječe na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba. Primjerena sigurnost u cestovnom prometu ne može se ostvariti isključivo poduzimanjem mjera policije, već i odgovornim i pozitivnim ponašanjem sudionika u prometu.

Pozivamo sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje.
 

Stranica