Pronašao i protupravno prisvojio izgubljeni etui sa bankovnim karticama i pin brojem te podigao novac na bankomatu

Policijski službenici su kod 55-godišnjaka pronašli i oduzeli novac, etui sa osobnim dokumentima i bankovnim karticama, te vratili 58-godišnjaku.

foto: ilustracija

U Policijskoj postaji Nova Gradiška, dana 16. svibnja, 58-godišnjak je prijavio da mu je sa bankovnog računa podignut novac, o čemu smo obavijestili dana 17. svibnja, a informacija objavljena na web stranici Policijske uprave brodsko-posavske pod naslovom: „Građani, ne držite PIN uz bankovne kartice!“.

Dana 13. svibnja, 58-godišnjak je na području Nove Gradiške izgubio etui sa osobnim dokumentima i bankovnim karticama uz koje se nalazio PIN broj.  Dana 20. svibnja, policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom te potvrdili sumnju da je počinio kaznena djela računalne prijevare i utaje. Utvrđeno je, da je 55-godišnjak (dana 13. svibnja), pronašao i protupravno prisvojio etui, te koristeći bankovnu karticu oštećenoga uz koju se nalazio pripadajući PIN, u nekoliko navrata na bankomatu na području Nove Gradiške podigao oko 12 tisuća kuna.

Policijski službenici su kod 55-godišnjaka pronašli i oduzeli novac, etui sa osobnim dokumentima i bankovnim karticama, te vratili 58-godišnjaku.
Oštećenom su također uručili potrebne podatke radi eventualnog pokretanja privatne tužbe, a protiv 55-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Stranica