45-godišnji državljanin Rumunjske udaljen s područja Nove Gradiške

Počinitelju je izrečena novčana kazna od 900 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera udaljenja s područja grada Nove Gradiške u trajanju od šest mjeseci

U petak (25. ožujka) policijski službenici policijske postaje Nova Gradiška, na parkirališnom prostoru, u vidno alkoholiziranom stanju zatekli su 45-godišnjeg državljanina Rumunjske.
Izvršenim alkotestiranjem, u organizmu 45-godišnjaka, očitana je koncentracija alkohola od 2.58 g/kg alkohola u krvi, nakon čega je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola.
Policija je podnijela Optužni prijedlog, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o državljanima država članica europskog gospodarskog prostora i članovima njihovih obitelji.
U subotu, u jutarnjim satima, u prostorijama Stalne službe Nova Gradiška, Općinskog suda u Slavonskom Brodu, proveden je žurni prekršajni postupak, kojim je počinitelj proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna od 900 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera udaljenja s područja grada Nove Gradiške u trajanju od šest mjeseci.

Foto:ilustracija
 

Stranica