Slavonska trka - snaga zajedništva građana i policije

Između ostalih i slavonsko-brodski policajci, bili su dio natjecateljskog dijela Slavonske trke, te pokazali važnost sportskog duha u policijskoj profesiji.

Foto: PU brodsko-posavska (Nenad Krbavac)

Ulicama Slavonskog Broda, dana 12. veljače, događao se pravi trkačko-slavonski spektakl pod nazivom „Slavonska trka“ u organizaciji Ultramaraton kluba Mazator. Uz održane dječje utrke i tradicionalno trkačko kolo, okosnicu Slavonske trke su činile utrke na 5, 10 i 21 kilometar. Trase utrke su prolazile kroz uži i širi centar grada te brojnim ulicama Slavonskog Broda, a na taj način je trkačicama i trkačima koji su došli iz 80-tak mjesta Lijepe Naše prezentirana paluba najljepšeg Broda na svijetu.

Djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske (Službe policije i Postaje prometne policije), bili su neizostavni dio organizacijske i natjecateljske priče, te su organizatorima utrke nesebično pružili podršku u brizi oko svih sigurnosnih aspekata, koji su popratili samu realizaciju utrke (osiguranje javnog reda i mira, kontrola nad prometnicama, pratnja trkača).

Između ostalih i slavonsko-brodski policajci, bili su dio natjecateljskog dijela Slavonske trke, te pokazali važnost sportskog duha u policijskoj profesiji.

Ivica Ostrun (voditelj Službe za granicu Policijske uprave brodsko-posavske), 21 kilometar je istrčao za nevjerojatnih 1 sat i 37 minuta, te osvojio 2. mjesto u kategoriji muškaraca M 55.

Filip Valentić (pomoćnik načelnika u Postaji granične policije Stara Gradiška), 21 kilometar je istrčao za 1 sat i 42 minute čime je ostvario sjajno 15. mjesto u kategoriji muških seniora.

Mladen Rukavina (policijski službenik Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave brodsko-posavske), 10 kilometara je istrčao za 50 minuta i takvim rezultatom zauzeo 4. mjesto u kategoriji muškaraca M 50 – 59.

Policijski službenik Krešimir Šimić (Interventna jedinica policije), sudjelovao je u provedbi Slavonske trke kao moderator programa.

Uz predstavnike kluba kao organizatore, brojni građani, sudionici trke, predstavnici lokalne zajednice i policijski službenici su dali svoj doprinos provedbi Slavonske trke i tako pokazali pravu snagu zajedništva. 

Stranica