Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Od 7. do 13. veljače 2022. godine, dogodilo se ukupno 16 prometnih nesreća, od kojih 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom

FOTO: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 7. do 13. veljače 2022. godine, dogodilo se ukupno 16 prometnih nesreća, od kojih 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno pet osoba: jedna osoba je zadobila teže, a četiri lakše tjelesne ozlijede.
U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 445 prometnih prekršaja, od čega 179 prekršaja nepropisnih brzina, 49 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (šest prekršaja upravljanja vozilima bez položenog vozačkog ispita).
Najveća nepropisna brzina od 251 km/h utvrđena je izvan naselja, na autocesti A3, dok je u naselju, izmjerena najveća nepropisna brzina od 122 km/h (Lužani).
Najveća koncentracija alkohola od 2.12, očitana je u organizmu 36-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u Novoj Gradiški.
Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica