U deset mjeseci 2021. godine građani dragovoljno predali veću količinu oružja

Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“, pruža mogućnost stvaranja sigurnije budućnosti.
 

Foto: Ilustracija

Građani s područja Policijske uprave brodsko-posavske, od 1. siječnja do 31. listopada, donijeli su ispravne odluke, pozvali policiju i dragovoljno predali veću količinu ubojitih sredstava u odnosu na isto vremensko razdoblje prethodne godine.

Stručno osposobljeni policijski službenici su izašli na dogovorenu lokaciju sukladno pozivu pozivatelja, te na siguran način preuzeli: 352 komada raznog vatrenog oružja (automatsko, rasprskavajuće, dugo, kratko i ostalo), 14.275 komada streljiva za kratko i dugo oružje i 10,7 kilograma eksploziva. Prošle godine za deset mjeseci dragovoljno je predano: 314 komada raznog oružja, 6.952 komada streljiva i 9,8 kilograma eksploziva.

Građani učinite svoj dom sigurnijim – izbacite „uljeza“!

Policijski službenici i dalje potiču građane da svoj dom učine sigurnijim, te iz njega izbace „uljeza“, ono što ugrožava život njihovih obitelji i dovodi do tragedija. Za dragovoljnu predaju oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva, koje građani nelegalno posjeduju, vrijeme nije ograničeno, dakle, građani to mogu odmah učiniti i pozvati policiju te neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije. 
Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“, pruža mogućnost stvaranja sigurnije budućnosti u kojoj će se zlouporaba oružja svesti na najmanju moguću mjeru, te jačanja povjerenja u policiju.

Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Napominjemo i molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj telefona 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Takvim je pristupom zagarantirana anonimnost osobe, protiv koje nema sankcioniranja, a što je ipak najvažnije, potencijalne opasnosti okolnosti predaje minsko-eksplozivnih sredstava su svedene na najmanju moguću mjeru.

Pogledajte Internet stranicu aktivne kampanje: Kampanja "Manje oružja - manje tragedija".
 

Stranica