Tjedni rezultati pojačanih mjera u prometu

Budite odgovoran i savjestan sudionik u prometu, pridržavajte se prometnih propisa te čuvajte svoj život i živote drugih!

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 18 do 24. listopada 2021. godine, dogodila se 21 prometna nesreća, od kojih: jedna prometna nesreća s poginulim osobama, 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s poginulim osobama, smrtno su stradale tri osobe, dok je u prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama, 12 osoba zadobilo lakše tjelesne ozlijede.
U pojačanim nadzorima prometa, policijski službenici su utvrdili 430 prometnih prekršaja, od kojih 224 prekršaja nepropisnih brzina, 64 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
Policijski službenici su nadzirući promet (dana 23. listopada, oko 21 sat), u Okučanima, u organizmu 57-godišnjaka očitali koncentraciju alkohola od 2,99 promila. Najveću nepropisnu brzinu od 189 km/h utvrdili su (dana 18. listopada, oko 13 sati) izvan naselja, na autocesti A3, te za prekršaj sankcionirali 53-godišnjeg vozača osobnog automobila njemačkih registarskih oznaka. Najvećom nepropisnom brzinom od 121 km/h u naseljenom mjestu, kretao se 21-godišnji vozač osobnog automobila, dana 24. listopada, kroz Sjevernu veznu cestu u Slavonskom Brodu.
 

Stranica