Prošlotjedni kontinuirani nadzori prometa na cestama

Od 13 do 20. rujna 2021. godine dogodile su se 23 prometne nesreće, a policijski službenici su utvrdili 471 prometni prekršaj

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 13 do 20. rujna 2021. godine, dogodile su se 23 prometne nesreće, od kojih 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 17 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 2 osobe su zadobile teške tjelesne ozlijede, a 12 osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede.
           
U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 471 prometni prekršaj, od čega 212 prekršaja nepropisnih brzina, 88 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, 22 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
           
Najveća koncentracija alkohola od 2,64 g/kg alkohola u krvi,
očitana je u organizmu 50-godišnjeg vozača bicikla, dana 16. rujna, oko 1 sat, u Slavonskom Brodu. Najveća utvrđena brzina u naseljenom mjestu utvrđena je u Gornjim Bogićevcima, a počinio ju je 16. rujna, 22-godišnji vozač osobnog automobila koji se kretao nepropisnom brzinom od 161 km/h. U srijedu,  15. rujna, oko 8.45 sati, na 198 km autoceste A3, utvrđeno je najveće tjedno prekoračenje brzine izvan naseljenog mjesta. 26-godišnji vozač osobnog automobila nacionalnih oznaka Francuske, kretao se nepropisnom brzinom od 199 km/h.
           
Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica