Vikend prekršaji u cestovnom prometu

48-godišnji vozač kretao se autocestom nepropisnom brzinom od 254 km/h

U subotu, oko 1 sat poslije ponoći, na 182. km autoceste A3 kod mjesta Nova Kapela, policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Grčke. Specijaliziranim vozilom za nadzor prometa, policijski službenici su utvrdili da se 48-godišnji vozač kretao autocestom nepropisnom brzinom od 254 km/h. Policajci su prekršitelju naplatili novčanu kaznu te izrekli zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom na području Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.

Istog dana (4. rujna) oko 1 sat poslije ponoći, u Slavonskom Brodu u Savskoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su zaustavili osobni automobil kojim je, bez istaknutih registarskih pločica, upravljao 21-godišnjak. Daljnjim nadzorom policajci su utvrdili da vozilo nije registrirano te da vlasnik vozila nije obnovio ugovor o obveznom osiguranju u prometu prije uporabe vozila u prometu. Također, utvrđeno je da se radi o osobi koja upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje koji prilikom upravljanja vozilom nije koristio zaštitni sigurnosni pojas.
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, policijski službenici dostavljaju prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Stranica