Policajci otkrili krivotvorene osobne iskaznice Republike Bugarske

Policajci su izrazili sumnju da su osobne iskaznice krivotvorene, što je i potvrđeno daljnjim radom i dovršenim kriminalističkim istraživanjem (20. kolovoza), te je utvrđeno da su se osumnjičeni poslužili krivotvorenim osobnim iskaznicama.

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su dana 19. kolovoza, u 21.15 sati, kontrolirali osobni automobil, njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka, osobe i prtljagu. Pritom su tri osobe u dobi od 44, 18 i 16, policijskim službenicima predočili osobne iskaznice Republike Bugarske.

Policajci su izrazili sumnju da su osobne iskaznice krivotvorene, što je i potvrđeno daljnjim radom i dovršenim kriminalističkim istraživanjem (20. kolovoza), te je utvrđeno da su se osumnjičeni poslužili krivotvorenim osobnim iskaznicama. Također je utvrđeno da se radi o troje državljana Republike Turske, koji ne ispunjavaju propisane uvjete ulaska u Republiku Hrvatsku.

Osumnjičeni su kazneno prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. U upravnom postupku doneseno je rješenje kojim im se zabranjuje ulazak i boravak u Republici Hrvatskoj u trajanju od godinu dana, te su preko istog graničnog prijelaza napustili Republiku Hrvatsku.

Pogledajte informaciju: Policiji proslijedila krivotvoreni PCR test s ciljem ukidanja samoizolacije.

Stranica