Kopajući temelj za ogradu iskopao oružje

Građani odlučite se na dragovoljnu predaju oružja i pozovite policiju!  

Foto: Ilustracija

Jučer je građanin sa područja Općine Sikirevci, nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja, pozvao policijske službenike Postaje granične policije Vrpolje. Naime, građanin je prilikom kopanja temelja za ogradu, kod svog pokojnog oca, u zemlji pronašao pušku AK 47 (kalibra 7,62 mm) i 776 komada streljiva, koje su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu preuzeli na mjestu pronalaska.

Građani odlučite se na dragovoljnu predaju oružja i pozovite policiju!  

Podsjećamo građane da sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, a u sklopu kampanje „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje imaju vremenski neograničenu mogućnost dragovoljne predaje oružja, minsko eksplozivnih tvari i streljiva policiji bez straha od sankcija.

Važno je nakon odluke o dragovoljnoj predaji pozvati policiju na broj telefona 192, te ne donositi oružje u policiju zbog opasnosti prilikom transporta. Nakon pozva pozivatelja, te po dogovoru sa istim, policijski službenici će doći na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti ubojita sredstva. 

Pogledajte informaciju: Građani priključite se Kampanji "Manje oružja - manje tragedija" i bez straha predajte policiji oružje!

Stranica