Tjedni nadzori prometa na cestama

Prošli tjedan (od 22. do 28. ožujka), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 19 prometnih nesreća, a policijski službenici su evidentirali 417 mjera po prometnim prekršajima

Prošli tjedan (od 22. do 28. ožujka), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 19 prometnih nesreća, od kojih: 1 prometna nesreća s poginulim osobama (1 osoba poginula), 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama (3 osobe teško ozlijeđene i 3 osobe lakše ozlijeđene), te 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
U prošlotjednim kontinuiranim nadzorima u području prometa, policijski službenici su evidentirali 417 mjera po prometnim prekršajima. Od toga je utvrđeno najviše težih prometnih prekršaja, koji su inače najčešći uzročnici prometnih nesreća – „četiri ubojice u prometu“ (brzina, pojas, alkohol i mobitel). Utvrđeno je 205 prekršaja nepropisnih brzina, 48 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom upravljanja vozilom, te je utvrđeno 6 prekršaja upravljanja vozilom bez položenog ispita.
Najveća koncentracija alkohola od 2,07 g/kg alkohola u krvi, očitana je u organizmu 22-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 29. ožujka, u 0.58 sati, u ulici Čavlički kraj u Slavonskom Brodu. Najveća utvrđena brzina u naseljenom mjestu utvrđena je na Sjevernoj veznoj cesti u Slavonskom Brodu, a počinio ju je 27. ožujka, 56-godišnji vozač osobnog automobila koji se kretao brzinom od 111 km/h. U petak,  26. ožujka, oko 23.30 sati, na 210 km autoceste A3, utvrđeno je najveće tjedno prekoračenje brzine izvan naseljenog mjesta. 24-godišnji vozač osobnog automobila njemačkih nacionalnih oznaka kretao se nepropisnom brzinom od 220 km/h.

Policijski službenici će i dalje nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise i brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti.
Sudionici u prometu, prilikom vožnje vodite računa o vlastitoj sigurnosti i o sigurnosti drugih osoba u prometu! 

Foto: ilustracija

Stranica