Internet prijevara

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve oblike prijevara putem interneta

U srijedu, 24. ožujka, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, zaprimili su kaznenu prijavu za kazneno djelo prijevare, kojim je oštećena 53-godišnjakinja.
Naime, oštećena je putem internetskog oglasnika oglasila prodaju mobitela, nakon čega joj se obratila nepoznata osoba i dovela u zabludu da je uplatila traženi iznos, nakon čega je oštećena poslala mobitel na dogovorenu adresu. Nepoznata osoba je oštećenoj dostavila i poveznicu na adresu putem koje je potrebno uplatiti više stotina kuna kako bi na svoj bankovni račun primila traženu uplatu za prodani mobitel. Nakon izvršene uplate i prestanka komunikacije, oštećena je shvatila da je prevarena.
Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na pronalasku nepoznatog počinitelja kaznenog djela Prijevare te podnošenja odgovarajućih pismena.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve oblike prijevara putem interneta, a pogotovo da ne vrše uplate putem poveznica koje im dostave nepoznate osobe. Također, pozivamo građane da svaki ovakav, sumnjivi, način komunikacije prijave policiji.
Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet, te na poveznici Internet prijevare.

Foto: ilustracija

Stranica