Mobilna jedinica prometne policije sankcionirala alkoholizirane vozače

Zbog opasnosti da će prekršitelji nastaviti s činjenjem prekršaja i nakon sankcioniranja, dovedeni su u policiju, gdje su smješteni u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije, su u srijedu (17. veljače), u Slavonskom Brodu, zaustavili dva počinitelja prometnih prekršaja koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.
 
Oko 15 sati, u ulici Đure Pilara, zaustavili su osobni automobil, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,68 promila, upravljao 55-godišnjak. Oko 16 sati, u Zagrebačkoj ulici, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 43-godišnjak. Izvršenim alkotestiranjem, u njegovu organizmu je očitana koncentracija od 2,32 promila alkohola u krvi. Daljnjim provjerama, utvrđeno je da 43-godišnjak upravlja vozilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena i dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom do ponovnog polaganja vozačkog ispita.
 
Zbog opasnosti da će prekršitelji nastaviti s činjenjem prekršaja i nakon sankcioniranja, dovedeni su u policiju, gdje su smješteni u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Protiv počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: ilustracija

Stranica