Policijski službenici će i dalje nadzirati promet

Protekli tjedan dogodilo se 13 prometnih nesreća, od kojih 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (1 osoba teško ozlijeđena, 3 osobe lakše ozlijeđene), te 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prošlotjednim kontinuiranim nadzorima u području prometa, policijski službenici su evidentirali 309 mjera po prometnim prekršajima

Prošli tjedan (od 8. do 14. veljače), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 13 prometnih nesreća, od kojih 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (1 osoba teško ozlijeđena, 3 osobe lakše ozlijeđene), te 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
U prošlotjednim kontinuiranim nadzorima u području prometa, policijski službenici su evidentirali 309 mjera po prometnim prekršajima. Od toga je utvrđeno najviše težih prometnih prekršaja, koji su inače najčešći uzročnici prometnih nesreća – „četiri ubojice u prometu“ (brzina, pojas, alkohol i mobitel). Utvrđeno je 109 prekršaja nepropisnih brzina, 18 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom upravljanja vozilom. Nadalje je utvrđeno 9 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 2 prekršaja upravljanja pod zabranom, 2 prekršaja pješaka, 2 prekršaja obveza vozačima prema pješacima, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
Najveća koncentracija alkohola od 1,86 promila očitana je u organizmu 43-godišnjeg vozača bicikla, dana 10. veljače, u 18.40 sati, u Slavonskom Brodu (Jagićeva ulica). Također je (dana 13. veljače, u 21.10 sati) za prometni prekršaj kažnjen i 20-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom, krećući se kroz naselje Bartolovce, nepropisnom brzinom od 129 km/h.

Policijski službenici će i dalje nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da poštuju prometne propise i brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti.
Sudionici u prometu, prilikom vožnje vodite računa o vlastitoj sigurnosti i o sigurnosti drugih osoba u prometu!

Foto: ilustracija

Stranica