Izazvao prometnu nesreću pa napustio mjesto događaja

Alkoholizirani počinitelj prometne nesreće je ubrzo pronađen

U petak (2. listopada), oko 21 sat, u Novoj Gradiški, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom nakon koje je vozač napustio mjesto događaja.
Policija je očevidom utvrdila da se vozač kretao osobnim automobilom kolnikom ulice Matije Gupca od istoka u smjeru zapada, te izlaskom iz zavoja u lijevo nije prilagodio brzinu kretanja, uslijed čega je izgubio nadzor nad vozilom i udario u dva parkirana osobna automobila. Počinitelj prometne nesreće se s osobnim automobilom udaljio s mjesta događaja, a da s oštećenim nije ispunio prava i obaveze propisane u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.
21-godišnji počinitelj prometne nesreće je ubrzo pronađen, a alkotestom mu je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 2,55 promila alkohola u krvi nakon čega je u policijskoj postaji zadržan do otriježnjenja. Naknadnim provjerama, policija je utvrdila da je 21-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.
Policijski službenici protiv prekršitelja podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica