Upravljali vozilima prije stjecanja prava na upravljanje

Temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici su privremeno oduzeli prijevozna sredstva

U ponedjeljak, 21. rujna, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su u prometu zatekli dva prekršitelja koji su upravljali vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, a kojima su sukladno zakonskim odredbama, vozila privremeno oduzeta.
U prvom slučaju su u Podcrkavlju, oko 12.30 sati, kontrolirali teretni automobil požeških registracijskih oznaka, kojim je upravljao 19-godišnjak. Provjerom kroz informacijski sustav, policajci su utvrdili da 19-godišnjak upravlja teretnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te da se radi o recidivistu, odnosno ponavljaču prometnih prekršaja.
Istog dana, oko 17.40 sati, u ulici S. Vraza u Slavonskom Brodu, policijski službenici zaustavili su moped slavonskobrodskih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin. Daljnjom provjerom, policajci su utvrdili da vozač upravlja mopedom prije stjecanja prava na upravljanje te da je nekoliko puta pravomoćno kažnjen za počinjenje istovrsnog prekršaja.
Temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici su privremeno oduzeli prijevozna sredstva, a protiv počinitelja prekršaja podnose prekršajne prijave zbog počinjenih prometnih prekršaja nadležnom Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Foto: Ilustracija

Stranica