Građani: Ostanite doma i čuvajte svoje zdravlje i zdravlje drugih!

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske provode Odluke, koje je donio Stožer civilne zaštite na državnoj razini, te pozivaju građane da ih se dosljedno pridržavaju

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske neumorno i u kontinuitetu donosi mjere, kako bi se spriječili dodatni socijalni kontakti s ciljem osiguranja strožih mjera socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Između ostaloga stupila je na snagu Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka. Ako trebate propusnicu, provjerite OVDJE tko vam ju je dužan izdati.

Građani u zatvorenim prostorima trebaju držati jedni od drugih razmak od 2 metra, a na otvorenom prostoru razmak od 1 metar. Zabranjuje se okupljanje više od 5 osoba.
Podsjećamo da se osobe u samoizolaciji moraju striktno pridržavati uputa koje su im dane. Donesene su i posebne mjere koje će bitno utjecati na starije osobe kao najugroženiju skupinu. Mjere imaju za cilj zaštititi starije od zaraze. Sve informacije o posebnim mjerama možete pronaći ovdje.

Najbolja obrana od ovog virusa jest održavanje osobne higijene i izbjegavanje bliskih kontakta, poštivanje mjera prevencije te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta.
Podsjećamo građane da za vrijeme trajanja ove krizne situacije ne dolaze radi obavljanja poslova prijava i odjava prebivališta i boravišta, s obzirom na to da su obustavljeni poslovi prijave i odjave prebivališta i boravišta građana u Republici Hrvatskoj, do prestanka okolnosti izazvanih epidemijom.

Upućujemo građane da zahtjeve iz područja prometa (zapisnici, prekršajni nalozi i dr.) mogu uputiti elektronskom poštom, na adresu elektroničke pošte Postaje prometne policije Slavonski Brod, pprp.slavonski.brod@mup.hr.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nadziru provođenje Odluka, koje je donio Stožer civilne zaštite na državnoj razini, te podsjećaju i upozoravaju građane da budu odgovorni i dosljedno se pridržavaju spomenutih odluka.

Građani: Ostanite u svojim domovima, te čuvajte svoje zdravlje i zdravlje drugih!

Stranica