Policija ih uhvatila "na djelu"

Otuđeni predmeti su vraćeni vlasniku, a protiv počinitelja policija podnosi kaznene prijave

Dana 14. ožujka, u 1.30 sati, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, prilikom redovitih noćnih nadzora, u Slavonskom Brodu, u Svačićevoj ulici, u dvorištu trgovačkog centra u činjenju kaznenog djela uhvatili su tri osobe. Utvrdili su da se radi o 40-godišnjaku, 19-godišnjaku i jednoj maloljetnoj osobi. Kriminalističkim istraživanjem su potvrdili sumnju da su isti počinili kazneno djelo teške krađe. Naime, iz dvorišta trgovačkog društva otuđili su isječene bakrene kablove u količini od nekoliko stotina kilograma.

Otuđeni kablovi su vraćeni odgovornoj osobi oštećenog trgovačkog društva. Policijski službenici protiv osumnjičenika podnose odgovarajuće kaznene prijave i posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 40-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te nije u propisanom roku prijavio prebivalište, niti se odjavio sa adrese prebivališta. Protiv njega policijski službenici podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prebivalištu.

Stranica