Osumnjičeni za razbojništvo, tešku tjelesnu ozljedu i prijevaru

Policijski službenici protiv svih osumnjičenika podnose odgovarajuće kaznene prijave

Jučer je u Policijskoj postaji Slavonski Brod dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca koje policija sumnjiči za počinjenje kaznenog djela razbojništva, teške tjelesne ozljede i prijevare, u prosincu prošle godine.

Naime, dana 26. prosinca, u 21.45 sati, u Slavonskom Brodu, 37-godišnjak je fizički napao i udario  šakom u glavu 29-godišnjaka. Nakon što je 29-godišnjak pao na tlo, nastavili su ga po tijelu udarati 28-godišnjak i 38-godišnjak, te mu je tom prilikom 37-godišnjak iz džepa uzeo novčanik u kojem se nalazilo nekoliko stotina kuna i krivotvoreni euri.
Oštećeni je događaj prijavio policiji, te mu je odmah ukazana liječnička pomoć, a ozljede su naknadno okvalificirane kao teške tjelesne ozljede.

Policijski službenici su ubrzo uhitili 37-godišnjaka, te dovršenim kriminalističkim istraživanjem (27. prosinca) nad njim, potvrdili sumnju u počinjenje kaznenih djela. Jučer (18. veljače) je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom i 38-godišnjakom, protiv kojih policijski službenici podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno, da je 38-godišnjak, dana 30. prosinca, prošle godine, na području Slavonskog Broda, od 56-godišnjaka iznajmio sobu koju je platio krivotvorenim eurima. Oštećeni je naknadno posumnjao da bi se moglo raditi o lažnom, tzv. filmskom novcu, te obavijestio policiju. Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika na utvrđivanju ostalih detalja vezanih uz počinjenje kaznenog djela prijevare i podnošenje kaznene prijave protiv osumnjičenog 38-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu.

Pogledajte informaciju: Policijski službenici riješili još jedno razbojništvo, te informaciju: Brzom intervencijom policije uhvaćen razbojnik

Pisane vijesti