Prijevara - građani oprez!

Policijska uprava brodsko-posavska je prethodno obavijestila javnost o pojavi i puštanju u opticaj krivotvorenih novčanica

U Policijskoj postaji Slavonski Brod, dana 30. siječnja, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare. Osumnjičeni je dana 29. siječnja, u 15.30 sati, u Slavonskom Brodu, kupio neregistrirani osobni automobil, plativši ga novčanicama od 500 eura.  Oštećeni 52-godišnjak je posumnjao u originalnost novčanica te prijavio policiji. Potvrđeno je da se radi o kopijama novčanica, odnosno tzv. filmskom novcu. Protiv 24-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Policijska uprava brodsko-posavska, prethodno je na redovnoj konferenciji, dana 20. siječnja 2020. godine i vikend informacijom istoga dana, obavijestila javnost o pojavi i puštanju u opticaj krivotvorenih novčanica, odnosno tzv. filmskih novčanica. Potrebno je obratiti pozornost i dobro pogledati novčanice. Na spomenutim novčanicama je ispisano slijedeće: THIS IS NOT LEGAL, IT IS TO BE USED FOR MOTION PROPS“, odnosno „SOUVENIR PRODUCTION“, te u slučaju sumnje u originalnost odmah pozvati policiju.

Pisane vijesti