Policajac educirao učenike u programu "Školski medni dan i promocija hrvatskih pčelinjaka"

Edukacije su provedene u tri osnovne škole, kojima je prisustvovalo oko 50 učenika

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje na svom postajnom području, nastavljaju vrlo uspješnu suradnju sa osnovnim školama provođenjem raznih preventivnih aktivnosti.

Obzirom da se dana 9. prosinca 2019. godine, u svim osnovnim školama na području Republike Hrvatske provodi  program „Školski medni dan i promocija hrvatskih pčelinjaka“, to je bila prilika da se u ovu manifestaciju, a na poziv škola uključi i policijski službenik Postaje granične policije Vrpolje Mirko Čorak.

Školski medni dan je ujedno obilježavanje Sv. Ambrozija zaštitnika pčela i pčelara, dan kada se u svim osnovnim školama učenicima prvih razreda na poklon podijele prve teglice meda zapakirane u nacionalnu staklenku za med.

Policijski službenik Čorak je tom prigodom održao kratka predavanja na temu značaja bavljenja pčelarstvom i važnosti meda kao prehrambenog proizvoda u razvoju djece i odraslih.

Spomenute aktivnosti su provedene u OŠ “Ivan Meštrović” područna škola Čajkovci, u OŠ “Viktor Car Emin” u Donjim Andrijevcima i OŠ “Ivan Filipović” u Velikoj Kopanici.

U edukaciji je sudjelovalo oko 50 učenika prvih razreda. Nakon predavanja učenicima su podijeljeni prigodni poklon paketi sa medom.

Priopćenja