Uhvaćen za upravljačem bicikla s 3,44 promila

Policijski službenici su u kontinuiranim nadzorima utvrdili 452 prometna prekršaja

Prošli tjedan (od 21. do 27. listopada), na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se 20 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je 8 osoba lakše ozlijeđeno.

Policijski službenici su u kontinuiranim nadzorima, utvrdili 452 prometna prekršaja. Najbrojniji prekršaji su nepropisne brzine, kojih je utvrđeno 216.
Ovaj tjedan rekorder, na autocesti A3 je 51-godišnji državljanin Republike Srbije, koji se kretao osobnim automobilom krećući se brzinom od 197 km/h, dok je kroz naselje Stari Slatinik, sankcioniran vozač, koji se kretao osobnim automobilom brzinom od 102 km/h.
Utvrđeno je 40 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa.
U 39 slučaja, vozači su prilikom vožnje bili pod utjecajem alkohola. Rekorder je 51-godišnji biciklista iz Slavonskog Broda, koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola (s 3,44 promila alkohola u organizmu).
Nadalje je utvrđeno 17 prekršaja korištenja mobitelom tijekom vožnje na nepropisan način, te su u manjem broju slučajeva utvrđeni i drugi prekršaji (pretjecanje i obilaženje, bez položenog ispita, istek važenja prometne dozvole i sl.).
 
Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet, te pozivaju sudionike u prometu na oprez.

Stranica