Pripadnici policije i hitne medicinske pomoći imaju isti cilj, sačuvati živote onih kojima služe

Tečaju su prisustvovala 22 pripadnika Zavoda za hitnu medicinu i 18 pripadnika Interventne jedinice policije

Po prvi puta u Republici Hrvatskoj, u petak (17. svibnja), u Slavonskom Brodu, u prostorijama Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske, održan je zajednički tečaj pripadnika Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije i pripadnika Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske. Tečaj su otvorili zapovjednik Interventne jedinice policije Miljenko Kovačević i zamjenica ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu dr. Branka Bardak, a sve nazočne je pozdravio i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu g. Branko Godić.

Tečaju su prisustvovala 22 pripadnika Zavoda za hitnu medicinu i 18 pripadnika Interventne jedinice policije. Instruktori Zavoda za hitnu medicinu su educirali interventne policajce o tome; kako koristiti zaštitnu opremu, zbrinuti unesrećene, na što paziti prilikom transporta unesrećenih osoba, što činiti ukoliko dođe do uboda i ugriza otrovnih životinja, postupke održavanja života uz upotrebu AVD uređaja, kako izvući i pregledati ozlijeđenu osobu te kako koristiti sadržaje medicinske torbice koju interventni policajci imaju u svojoj službenoj opremi. Mato Pušeljić, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa i Miljenko Kovačević zapovjednik Interventne jedinice policije, djelatnike Zavoda za hitnu medicinu upoznali su s važnošću osiguranja tragova na mjestu događaja te pravilima ponašanja pripadnika Hitne medicinske pomoći kada se nađu u AMOK i ACTIVE SHOTER kriznim situacijama.

Pripadnici policije i Hitne medicinske pomoći su razmijenili iskustva s terena što je od velike važnosti za već prvo sljedeće njihovo zajedničko postupanje na mjestu događaja. Ovo je tek jedan u nizu zajedničkih tečaja dvaju žurnih službi koji će se održavati i u budućnosti s istim ciljem, da uvijek budu spremni zajedničkim snagama spasiti najveću čovjekovu vrednotu, njegov život.

Stranica