Pojačani nadzori tijekom Uskrsnih blagdana

Policija apelira na sudionike u prometu da poštivaju prometne propise

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, uoči i tijekom uskršnjih blagdana, očekuje se povećanje prometa na svim prometnicama u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški, okolnim mjestima, autocesti A3,  te graničnim prijelazima.

Prometne nesreće se uglavnom događaju zbog teškog kršenja prometnih propisa, te će policijski službenici u cilju poboljšanja stanja sigurnosti, tijekom predstojećeg vikenda pojačati nadzore. Vozačima se savjetuje da na put idu odmorni, izbjegavaju polazak na duži put odmah nakon radnog vremena, te da se zaustave i odmore ako osjete umor bez obzira na blizinu odredišta. Prije puta potrebno je provjeriti ispravnost vozila, pobrinuti se za primjeren smještaj djece u vozilu, te se informirati o vremenu i stanju na cestama.

Policijski službenici će pokrivati frekventnije lokacije, te koristiti raspoloživu opremu i uređaje za nadzor i kontrolu prometa. No, budući da je prometna policija samo jedan od čimbenika smanjenja broja nesreća, policija poziva vozače da poštuju prometne propise, te budu savjesni i odgovorni, kako bi uskršnji blagdani protekli mirno i bez stradavanja u prometu.  

Stranica