Kontinuirani nadzori prometa

Alkoholizirani vozači su isključeni iz prometa

Tijekom vikenda, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, sankcionirali su tri vozača zbog nepoštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu, oko 16.10 sati, u Slavonskom Brodu, 26-godišnjak je skrivio prometnu nesreću u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. Upravljajući osobnim automobilom, kretao se Vukovarskom ulicom, te je zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika (kružnog toka) na travnatu površinu, udarivši u rasvjetni tup. Policijski službenici su ga zadržali u policiji na otriježnjenju, obzirom da su u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola od 2.29 promila.

Istog dana, u Okučanima, oko 22.45 sati, sankcioniran je 55-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. U vozačevu organizmu je očitana koncentracija alkohola od 1.50 promila. Također je utvrđeno, da je upravljao vozilom pod zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije, a kod sebe nije imao osobne dokumente.

U nedjelju, oko 4.25 sati, u Novoj Gradiški, policijski službenici su prilikom nadzora, dali znak za zaustavljanje vozaču osobnog automobila, no vozač je unatoč naredbi policije nastavio vožnju. Ubrzo je zaustavljen, te su policijski službenici utvrdili da je za volanom 23-godišnjak, u čijem organizmu su alko testom očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 1.68 promila, a kojega su zadržali u policiji do otriježnjenja.

Policijski službenici protiv svih prekršitelja podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Stranica