Aktivnosti policije u prošlotjednim nadzorima

Posebno će se kažnjavati recidivisti

U okviru policijskih nadzora u prošlom tjednu (od 1. do 7. travnja), policijski službenici su na području Policijske uprave brodsko-posavske, utvrdili 456 prekršaja u prometu. Od toga je 276 nepropisnih brzina. Rekorder je gore spomenuti državljanin Sjeverne Makedonije, koji je jurio brzinom od 252 km/h. U naselju Zapolje (3. travnja), kažnjena je 23-godišnjakinja, koja je jurila brzinom od 119 km/h, a (4. travnja), u Trnjanima, 29-godišnjak se kretao brzinom od 105 km/h.
Utvrđen je 31 prekršaj ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola očitana u organizmu 31-godišnjaka u Slavonskom Brodu (2. travnja, oko 23 sata, u Svačićevoj ulici), iznosila je 2.43 promila. U manjem, broju utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (pretjecanje i obilaženje, nepoštivanje prednosti prolaska, neregistrirano vozilo, tehnička neispravnost i dr.).
Policijski službenici nastavljaju i dalje sa pojačanim nadzorima u prometu i sankcioniranju prekršitelja, a posebice recidivista.

Stranica