Neoprezno palio suho granje

Oprezno sa spaljivanjem suhe trave i biljnog otpada

Dana, 30. ožujka, oko 17.30 sati, u Bartolovcima, unutar dvorišta obiteljske kuće, došlo je do požara na drvenom objektu. Odmah po dojavi, na mjesto događaja su izašli pripadnici Dobrovljnog vatrogasnog društva Sibinj i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod koji su ugasili požar. Na mjestu događaja, policijski službenici su očevidom uz nazočnost inspektora zaštite od požara utvrdili da je do požara došlo, jer je 80-godišnjak u dvorištu obiteljske kuće, u buretu koje se nalazilo u neposrednoj blizini drvene šupe palio suho granje i travu, uslijed čega je u jednom trenutku došlo do prijenosa topline iz bureta na drvenu šupu koja je u potpunosti izgorjela. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici o događaju dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.
 
Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda, zaprimilo je nekoliko dojava o požarima na otvorenom. Ovom prilikom upozoravamo građane da prilikom spaljivanja suhe trave i biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno poljoprivrednim površinama posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare. Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote.
 
Osim direktne materijalne štete prouzročene požarom, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava, stoga je nužno upozoriti na odgovorno ponašanje. Apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini, te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192.

Stranica