Rekorder jurio izvan naselja 251 km/h, drugi kroz naselje 110 km/h, a treći za volanom s 2.52 promila

Policijski službenici sankcionirali nesavjesne vozače

Prošli tjedan (od 4. do 11. ožujka), policijski službenici su na području Policijske uprave brodsko-posavske sankcionirali 501 prekršaj, od čega je 264 nepropisnih brzina, 60 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, te 15 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, a u manjem broju utvrđeni su i drugi prometni prekršaji.

Najveća koncentracija alkohola od 2.52 promila, očitana je dana 9. ožujka, oko 0.40 sati, u Bartolovcima, u organizmu 35-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim automobilom, krećući se brzinom od 86 km/h, na dionici na kojoj je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Najveća brzina izvan naselja, utvrđena je na autocesti A3, dana 9. ožujka,  oko ponoći. Naime, 27-godišnjak je jurio osobnim automobilom, austrijskih registracijskih oznaka, brzinom od 251 km/h. Dan ranije, oko 16.25 sati, u Slavonskom Brodu, u Svačićevoj ulici, nepropisnom brzinom od 110 km/h, jurio je 22-godišnjak.

Policijski službenici su odmah nesavjesne vozače isključili iz prometa te protiv njih podnijeli adekvatne prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.  

Stranica