Policija poziva na oprez u prometu

Policija nastavlja i dalje pojačano nadzirati promet

Policijski službenici su u okviru preventivno represivnih aktivnosti na području Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 25. veljače, do 3. ožujka, evidentirali 455 prometnih prekršaja.
Sankcionirali su 245 vozača zbog nepropisnih brzina (od čega je utvrđeno 140 prekršaja nepropisnih brzina u naselju, te 105 prekršaja nepropisnih brzina izvan naselja). Najveća nepropisna brzina izvan naselja, na A3, od 256 km/h, utvrđena je 3. ožujka, oko 22.10 sati (osobnim automobilom, njemačkih registracijskih oznaka, upravljao je 24-godišnji državljanin RH), dok je dva dana ranije, 1. ožujka, oko 2.10 sati, autocestom A3, upravljajući osobnim automobilom (također njemačkih registracijskih oznaka), 41-godišnjak jurio brzinom od 242 km/h. Najveća nepropisna brzina u naselju  (Gromačnik), utvrđena je 26. veljače, oko 21.35 sati, kojom prilikom je 24-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom jurio brzinom od 146 km/h.
Utvrđeno je 63 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, od čega 61 prekršaj nevezivanja odraslih osoba na prednjim i stražnjim sjedalima, te 2 prekršaja nepropisnog prijevoza djece.  
Policijski službenici su iz prometa isključili i kaznili 16 alkoholiziranih vozača, te je 9 vozača na nepropisan način prilikom vožnje koristilo mobitel. U manjem broju utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (bez položenog vozačkog ispita, pretjecanje i obilaženje, pod zabranom, tehnička neispravnost i sl.).

Policija i dalje nastavlja sa pojačanim nadzorima u prometu s posebnim naglaskom na recidiviste i teže prometne prekršaje, te sve sudionike u prometu poziva na oprez.

Evidentirana i sankcionirana 474 prometna prekršaja

Stranica