Policija i dalje pojačano nadzire promet

Naglasak policijskih nadzora su teži prometni prekršaji i recidivisti


Foto: PU brodsko-posavska

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 3. do 9. prosinca, dogodilo se 19 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba poginula, tri osobe su teško ozlijeđene, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena.  

U spomenutom vremenu, policijski službenici su kontrolirali 805 vozila. Pritom su utvrdili 393 prometnih prekršaja. Od toga je 181 prekršaj nepropisnih brzina (najveća utvrđena brzina u naselju (Vel.Kopanica) iznosila je 136 km/h-vozač 34-godišnjak, a izvan naselja (autocesta A3) 235 km/h-vozač 24-godišnjak). Utvrđeno je 24 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (najveća koncentracija očitana u organizmu 44-godišnjaka vozača, u Bartolovcima, iznosila je 2.52 promila). Nadalje je utvrđeno 9 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
Budite oprezni u prometu i štujte prometne propise

Policijski službenici nastavljaju pojačano nadzirati promet s naglaskom na teže prometne prekršaje, te upozoravaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Stranica