Vozači smanjite brzinu kretanja svog vozila i opasnost od nastanka prometne nesreće!

Foto: PU brodsko-posvska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nastavili su i dalje s pojačanim nadzorima prometa tijekom svibnja. Svrha provođenja pojačanih policijskih kontrola bila je veća razina sigurnosti u prometu i sprječavanje činjenja najtežih prometnih prekršaja. 

 Prošli tjedan (od 9. do 15. srpnja), prilikom pojačanih nadzora, policijski službenici su evidentirali 360 prometnih prekršaja, od čega 214 prekršaja nepropisnih brzina, 78 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa. Utvrđeno je 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 5 prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, 4 prekršaja zbog isteka važenja prometne dozvole, 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

  U ovim aktivnostima, najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu vozača (46-godišnjak) iznosila je 2,07 promila (utvrđena 14. srpnja u 01,00 sati u Slavonskom Brodu.  Najveća brzina u naselju od 98 km/h je utvrđena 13. srpnja oko 08,40 sati u Starom Slatiniku (40-godišnji vozač iz Siska), a najveća izvan naselja 14. srpnja u 10,41 sati na auto cesti A3 kod Sibinja i iznosila je 200 km/h (42-godišnji državljanin Njemačke).

 Dogodilo se  14 prometnih nesreća. Od toga 2 s ozlijeđenima,  u kojima su 2 osobe lakše ozlijeđene te je bilo 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

 Vozači smanjite brzinu svog automobila i smanjite opasnost od nastanka prometnih nesreća. Čuvajte svoj život, kao i živote drugih u prometu!



Pisane vijesti