Pronađena minsko eksplozivna sredstva

Foto: PU brodsko-posavska 

Dana 13. srpnja , u 11,15 sati,  46-godišnjak je obavijestio Policijsku postaju Okučani, da je čisteći tavan na štali, pronašao drveni sanduk s više komada minsko eksplozivnih sredstava. Po dojavi na mjesto događaja je izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je u sanduku pronašao:

4 trenutna tromblona M-60, 1 osvjetljavajući tromblon M-62, 1 ručnu bombu M-75 i 100 komada streljiva cal. 7,62x39 mm. Pronađena minsko eksplozivna sredstva i streljiva su preuzeta od strane policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu i zbrinuta na siguran način.

U drugom slučaju pronalaska ubojitih sredstava, 14. srpnja, oko 11 sati, Policijsku postaju Nova Gradiška, izvijestio je 27-godišnji građanin, da je na Strmcu u šumi, pronašao  djelomično zakopano  plastičnu vreću, za koju pretpostavlja da se u njoj nalaze minsko eksplozivna sredstva.  Na mjesto dojave je izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je utvrdio da se u vreći nalazilo 35 kg eksploziva TNT te 100 m detonirajućeg štapina. Pronađeni eksploziv i štapin je preuzeo i na siguran način zbrinuo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Policija podsjeća građane, da je i dalje aktualna Akcija „Manje oružja-manje tragedija“ u okviru koje građani mogu policiji dragovoljno predati oružje, minsko eksplozijska sredstva i streljivo, koje ilegalno posjeduju, bez straha da će biti kažnjeni. Potrebno je samo pozvati policiju na broj telefona 192, a više detalja o akciji može se dobiti pozivom na besplatan broj telefona 08008892.



Pisane vijesti