Policijski službenici smirivali građane nakon eksplozije

Foto: Ebrod.portal

Sinoć (9. listopada), oko 21.30 sati, građane Slavonskog Broda i okolnih mjesta, uznemirila je eksplozija te je zamijećen veliki dim i požar iz smjera rafinerije nafte u Bosanskom Brodu. Ubrzo je održana hitna sjednica Stožera zaštite i spašavanja brodsko-posavske županije, na kojem je prisustvovao i načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić, a kojom prilikom je razmatrano stanje nakon eksplozije i požara. Potvrđene su informacije da je došlo do eksplozije i požara u rafineriji nafte u Bosanskom Brodu. Požar je ubrzo lokaliziran, a ozlijeđeni liječnički zbrinuti.

Nakon održane sjednice građanima je putem medija poručeno da nema opasnosti za građane Slavonskog Broda, te su demantirane glasine o evakuaciji stanovnika.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, odmah su upućeni na teren, na tzv. „Viseći“ most na rijeci Savi, odnosno prometnicu uz rijeku Savu, od graničnog prijelaza Slavonski Brod do „Visećeg“ mosta, kojom prilikom su smirivali građane, posebice one koji žive nasuprot rafineriji (na teritoriju RH), te okolici spomenutog mosta. Također su demantirali netočne informacije o evakuaciji stanovnika, oštećenjima stakala na stanovima i kućama u Slavonskom Brodu, te upozoravali građane da zatvore prozore na svojim stanovima i obiteljskim kućama.

Policijski službenici ove policijske uprave i dalje su na raspolaganju i spremni pružiti pomoć, ukoliko pomoć bude potrebna.



Pisane vijesti