Najava: Obilježavanje Dana bez mobitela u prometu

Foto: Ilustracija

Policijska uprava brodsko-posavska će sudjelovati na obilježavanju 21. listopada–Dana bez mobitela u prometu. Obilježavanje će se odvijati u nedjelju (21. listopada), s učenicima srednjih škola, u Slavonskom Brodu, na gradskom Korzu, s početkom u 11 sati.

Okupljenima će se obratiti predstavnici Grada Slavonskog Broda, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić, profesori srednjih škola (Industrijske, Tehničke), a u događanju će sudjelovati i Darmir Kedžo, pjevač koji je ovogodišnji ambasador kampanje Dan bez mobitela u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, također su uključeni u kampanju, te će u nedjelju (21. listopada), provesti preventivnu akciju od 10 do 14 sati, kojom prilikom će reagirati na prekršaje, podsjećati, savjetovati i upozoravati sudionike u prometu na opasnosti ukoliko se ne suzdržavaju od korištenja mobitela u prometu.

Cilj kampanje je osvješćivanje  i smanjenje prometnih nesreća uzrokovanih korištenjem mobitela od strane sudionika u prometu (vozača svih kategorija vozila, biciklista i pješaka).

Projekt Dan bez mobitela u prometu provodi Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, a pokrovitelji kampanje su Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Hrvatska gospodarska komora. Kampanja je sufinancirana  iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.



Pisane vijesti