U Slavonskom Brodu obilježen Dan bez mobitela u prometu

Foto: PU brodsko-posavska 

Danas su se prisutnima na gradskom Korzu u Slavonskom Brodu, povodom obilježavanja Dana bez mobitela u prometu (21. listopada), pridružili i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske. Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, također su podržali ovu hvale vrijednu inicijativu, kroz preventivnu akciju koju su proveli od 10 do 14 sati. Pritom su reagirali na prekršaje, savjetovali i upozoravali sudionike u prometu na opasnosti ukoliko se ne suzdrže od korištenja mobitela u prometu, te su također dijelili promidžbene materijale.

Na Korzu su se okupili brojni učenici, prosvjetni djelatnici, policijski službenici te građani, a okupljenima su se, riječima podrške ovoj inicijativi, obratili  predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, ovogodišnji ambasador kampanje Dan bez mobitela u prometu (pjevač Damir Kedžo) i načelnik Policijske uprave brodsko-posavske.

Prisutni su potom u majicama kampanje, uzeli u ruke transparente s porukama kampanje, prošetali do prve prometnice, te tako kroz zvižduke sugrađanima, medijima i sudionicima u prometu poručili da podrže kampanju.

U konačnici, prisutni su mogli potpisati Obveznicu, kojom obećavaju da neće koristiti mobitel, dok voze automobil, bicikl ili prelaze prometnicu i raskrižje, da će upozoravati druge da ne koriste mobitel u prometu, upisati 21. listopad u kalendar važnih datuma kao Dan bez mobitela u prometi, te će sudjelovati u kampanjama prevencije za smanjenje nesreća uzrokovanih upotrebom mobitela u prometu.

Projekt Dan bez mobitela u prometu provodi Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, a pokrovitelji kampanje su Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Hrvatska gospodarska komora. Kampanja je sufinancirana  iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Cilj kampanje je osvješćivanje  i smanjenje prometnih nesreća uzrokovanih korištenjem mobitela od strane sudionika u prometu (vozača svih kategorija vozila, biciklista i pješaka).



Pisane vijesti