Policajci u preventivnom projektu "Djeca su naša radost"

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, danas su započeli sa provedbom preventivnog projekta „Djeca su naša radost“. Otvorenje projekta je upriličeno u Osnovnoj školi „Augusta Šenoe“ u Gundincima, kojemu je osim učenika i ravnatelja škola, načelnika općina i predstavnika Udruge pčelara Zrinski, prisustvovao i načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić.

Spomenuti projekt će se provoditi u osnovnim školama na postajnom području Postaje granične policije Vrpolje, te sadrži sve aktivnosti prethodnoga pod nazivom „Prevencijom do zdravlja kroz pčelarstvo kao izvannastavnu aktivnost“, a koji je osmislio i inicirao policajac Mirko Čorak, uz aktivno sudjelovanje malih pčelara iz pčelarske sekcije „Pčela“, iz Osnovne škole Ivan Filipović iz Velike Kopanice.

Novost ovog projekta su dječje radionice u kojima će djeca izraziti svoje literarne i likovne aktivnosti vezane uz pčelarstvo. Provesti će se i sportske aktivnosti, a na kraju održavanja projekta, biti će organizirana izložba odabranih literarnih i likovnih radova učenika na temu pčelarstva uz izložbu fotografija Mirka Čorak, koje je prethodno snimio na pčelinjacima u radu sa djecom. Projekt će za razliku od prošlogodišnjeg trajati do kraja školske godine, te će se svaki mjesec u školama događati određene aktivnosti. Osigurane su i vrijedne nagrade koje će biti uručene učenicima za najbolje likovne i literarne radove, te će najbolji radovi biti objavljeni u specijaliziranom pčelarskom časopisu „Hrvatska pčela“.

Cilj ovog preventivnog projekta je usmjeravanje djece i učenika na zdrav način života od prehrane do kvalitetnog provođenja slobodnog vremena nakon nastave. Ovakve izvannastavne aktivnosti učenicima mogu pružiti velike mogućnosti u budućem životu, a nadahnuće je svakako uspješno proveden prošlogodišnji projekt sa učenicima petih razreda.

 



Pisane vijesti