Pridržavajte se prometnih propisa!

Pridržavajte se prometnih propisa radi vlastite sigurnosti te sigurnosti drugih sudionika u prometu!


Foto: PU brodsko-posavska

U okviru pojačanih policijskih nadzora tijekom vikenda i na „Martinje“, od 9. do 11. studenoga, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, utvrdili su 177 prometnih prekršaja. Od toga je 18 vozača bilo pod utjecajem alkohola, a najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 2.25 promila. Pritom su utvrđeni i drugi prometni prekršaji: 83 nepropisnih brzina, 16 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 6 prekršaja neregistriranog i tehnički neispravnog vozila, te nadalje, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje vozilima, upravljanje motornim vozilom pod zabranom i sl.

Nadzirući promet, prošli tjedan (od 4. do 11. studenoga), policijski službenici su sankcionirali 563 prekršaja, od čega su i ovaj puta najbrojniji prekršaji iz skupine tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Sankcionirano je 305 prekršaja nepropisnih brzina, 50 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 10 prekršaja pretjecanja i obilaženja, te u manjem broju drugi prometni prekršaji.
 
Pridržavajte se prometnih propisa radi vlastite sigurnosti te sigurnosti drugih sudionika u prometu!

Policijski službenici nastavljaju sa preventivno represivnim aktivnostima i pojačanim nadzorima u prometu do kraja studenoga, te također i u prosincu. Pojačani policijski nadzori, biti će u dane vikenda, te u noćnim satima, s naglaskom na sprječavanje i sankcioniranje težih prometnih prekršaja.


Pisane vijesti