Tri prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 4. svibnja, oko 8.35 sati, u Godinjaku, na raskrižju županijske ceste Ž 4158 i Ž 4160, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Policija je očevidom utvrdila, da je do prometne nesreće došlo, jer je 75-godišnjakinja upravljajući biciklom, u raskrižju prošla bez zaustavljanja ispred znaka „stop-obavezno zaustavljanje“, oduzevši prednost prolaska vozaču (67-godišnjak) osobnog automobila. Pritom je došlo do udara vozila u bicikl i pada biciklistice na kolnik. U ovoj prometnoj nesreći 75-godišnjakinja je teško ozlijeđena, te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržana na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policija protiv 75-godišnjakinje podnosi prekršajnu prijavu.

 Dama 5. svibnja, oko 23.30 sati, u Slavonskom Brodu, na raskrižju Sjeverne vezne ceste i Vinogradske ulice, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene. Policija je očevidom utvrdila, da 63-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, prilikom skretanja ulijevo nije propustio teretni automobil s prednošću prolaska, a kojim je upravljao 21-godišnjak. Nakon sudara teretno vozilo je u nekontroliranom kretanju udarilo u stup javne rasvjete. U ovoj prometnoj nesreći 63-godišnjak je teško ozlijeđen, te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu, dok je 21-godišnjak lakše ozlijeđen i nakon liječničke pomoći pušten kući. U vremenu od 23.30 do 0.35 sati, tijekom trajanja očevida, promet je na spomenutom raskrižju bio zatvoren te preusmjeravan obilazno. Policijski službenici protiv 63-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

 Dana 06.  svibnja 2018. godine, oko 15,10 sati, na kolniku Ulice Eugena Kumičića u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća s teško i lakše ozlijeđenom osobom. Provedenim očevidom policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su  utvrdili da je do prometne nesreće došlo na način da je 37-godišnji vozač motocikla upravljajući istim pod utjecajem alkohola od 1,61 g/kg, započeo nepropisno s desne strane pretjecati osobni automobil, koji se kretao ispred njega, pri čemu je uslijed neprilagođene brzine prednjim dijelom motocikla, udario u stražnji dio (kotač) bicikla kojim je upravljala 54-godišnjakinja, koja je, kao i motociklist, pala na kolnik.U ovoj prometnoj nesreći, vozačica bicikla je zadobila lake, a vozač motocikla teške tjelesne ozljede. Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu, nakon koje su pušteni kući. Protiv vozača motocikla slijede odgovarajuće prekršajne prijave.



Stranica