Uhićena trojica počinitelja više kaznenih djela

Dana 17. travnja 2018. godine policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom i dvojicom 22-godišnjaka koje sumnjiče za počinjenje više kaznenih djela na području Oriovca, Oriovčića, Grabarja i Slavonskog Broda.

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 17. travnja 2018. godine policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom i dvojicom 22-godišnjaka koje sumnjiče za počinjenje više kaznenih djela na području Oriovca, Oriovčića, Grabarja i Slavonskog Broda.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili da su trojica počinitelja kaznena djela počinili na način da su dana 16. travnja 2018. godine oko 12,30 i 13,00 sati ušli u otvorene kuće u Oriovčiću i Grabarju i od starijih ženskih osoba koje su bile same u kući (75 i 79-godišnjakina), zatražili su vode za piće te ih pitali imaju li plastičnih boca i starog željeza. Dok bi jedan od počinitelja odvraćao pozornost starica, ostala dvojica su iskoristila njihovu nepažnju te su im iz ormara i torbice otuđili novac u iznosu od nekoliko tisuća kuna.  Nakon toga trojica lopova su u Slavonskom Brodu, istog dana oko 13,030 sati ušla u otvorenu kuću u kojoj se sama nalazila 93-godišnja starica te su od iste zatražile prazne boce i staro željezo. Nakon što im je ista odgovorila da nema ništa i potjerala ih iz kuće, otišla je do spavaće sobe provjeriti svoju ušteđevinu te kada je novac izvadila iz ormara, razbojnici su se vratili u kuću i jedan od njih je staricu odgurnuo rukama  i iz  ruke joj istrgnuo novac, nakon čega su se udaljili iz kuće s otuđenim novcem.  Po zaprimljenoj dojavi o razbojništvu i dobivenim opisom počinitelja, policijski službenici su odmah krenuli u potragu za njima. Kada su počinitelji primjetili da ih u vozilu prate policijski službenici, u Svačićevoj ulici počinitelji su s osobnim automobilom ( u kojem su se nalazile i tri ženske osobe) pokušali obići kolonu pa su skrenuli na travnatu površinu na kojoj se gradi cesta i tu su se  zaglavili na iskopu. Potom su  se svih 6 putnika iz vozila dali u bijeg, a nakon čega su ubrzo sustignuti i uhićeni, četvero  na području Slavonskog Broda, a  kasnije i ostalih dvoje na području općine Staro Petrovo Selo.

 Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je jedan od 22-godišnjaka tijekom mjeseca studenog 2017. godine u Oriovcu iz dvije obiteljske kuće ukrao mobitel 42-godišnjakinji i  novčanik 43-godišnjaka u kojem su se nalazili osobni dokumenti i nekoliko stotina kuna. Za napomenuti je da je za trojicom  počiniteljima kao i ženskim osobama koje su bile u društvu s njima, bilo raspisano više potraga od strane više policijskih uprava zbog počinjenja više kaznenih djela i prekršaja.

 Protiv trojice počinitelja policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe i razbojništva na području Policijske uprave brodsko-posavske. Poradi raspisanih više potraga za uhićenom šestorkom, u  suradnji s drugim policijskim upravama,  slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.



Stranica