Pronalazak ubojitih sredstava i dragovoljna predaja oružja za tri mjeseca

Foto: PU brosko-posavska

Tijekom vikenda u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj zaprimljene su dvije dojave o pronalasku oružja. Na mjesto pronalaska u oba slučaja, izašli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji su na siguran način preuzeli ubojita sredstva. U šumi, u blizini Trnakovca pronađeno je odbačeno minsko eksplozivno sredstvo (vezano uz projektil od 125 mm), a u šumi u blizini Čaprginaca, pronađen je odbačeni ručni raketni bacač (RBR, M80 „Zolja“).

Dragovoljna predaja oružja za tri mjeseca

U okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, građani su za tri mjeseca ove godine, policiji dragovoljno predali 104 komada vatrenog oružja (kategorija „A“ i „B“). Radi se o raznom automatskom, rasprskavajućem, dugom i kratkom oružju, te je također predano 7037 komada raznog streljiva za dugo i kratko oružje.

Za isto razdoblje prošle godine, građani su predali 55 komada vatrenog oružja, 916 komada streljiva, te 2.7 kilograma eksploziva.

Policija podsjeća građane na aktualnu akciju „Manje oružja – Manje tragedija“ i poziva građane na dragovoljnu predaju oružja bez straha od sankcija. Potrebno je samo uputiti poziv policiji na broj 192, a više detalja o akciji može se dobiti putem besplatnog poziva na broj telefona 08008892.



Stranica