Prijevarom do dva mobitela

Dana 14. ožujka 2018. godine policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su uspješno dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom kojeg sumnjiče da si je tijekom mjeseca prosinca 2017. godine, na prevaru i nedozvoljenom uporabom tuđih osobnih podataka, pribavio dva

Foto: PU brodsko-posavska 

Dana 14. ožujka 2018. godine policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom kojeg sumnjiče da si je tijekom mjeseca prosinca 2017. godine, na prevaru  i nedozvoljenom uporabom tuđih osobnih podataka, pribavio dva mobitela. U prvom slučaju je prevario 81-godišnjaka na način da je, nakon što je ovaj u poslovnici zaključio ugovor s teleoperaterom, uzeo za sebe dobiveni mobitel, a 81-godišnjaku je rekao da će mu mobitel doći poštom na kućnu adresu.

U drugom slučaju je 25-godišnjak pod lažnom izlikom, mobitelom  fotografirao osobnu iskaznicu 81-godišnjaka, nakon čega je putem web shopa sklopio ugovor sa drugim mobilnim operaterom na ime 81-godišnjaka. Protiv 25-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu  Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela – prijevare i nedozvoljene uporabe osobnih podataka.



Stranica