Kampanja "Milijarda ustaje!" u Slavonskom Brodu

Foto: PU brodsko-posavska

Danas (14. veljače), u Slavonskom Brodu, u organizaciji Udruge Brod – grupe za ženska ljudska prava iz Slavonskog broda i programske koordinatorice Udruge g. Matanović, te uz podršku Prohibition bara i Udruge Kazetofon, održana je akcija One Billion Rising („Milijarda ustaje!“).

Kampanja se provodi svake godine u cilju osvještavanja rasprostranjenosti nasilja nad ženama, djevojčicama, odnosno nasilja u obitelji, a započela je danas, u 9 sati, druženjem i kavom u Prohibition baru. Pritom su okupljenom mnoštvu dijeljeni promidžbeni materijali.

Ovoj aktivnosti je prisustvovao načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić sa suradnicima, koji je pohvalio inicijativu, naglasivši dobru suradnju predstavnika Udruge Brod i policijskih službenika, koji se često kroz svoj rad susreću sa raznim oblicima nasilja.

Obilježavanje kampanje Milijarda ustaje, nastavlja se i u popodnevnim satima tematskom večeri u spomenutom baru, na Šetalištu braće Radić, uz puštanje pjesme osmišljene za ovu kampanju.

 



Stranica