Ponašajte se odgovorno u prometu

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od 8. do 14. siječnja, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu, te su pritom evidentirali 524 prometna prekršaja. I dalje po brojnosti prednjače najteži i najčešći prometni prekršaji, od kojih je evidentirano 207 prekršaja nepropisnih brzina, 84 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (75 prednje sjedalo, 9 stražnja sjedala). Utvrđeno je 50 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitelom tijekom vožnje.

Foto: PU brodsko-posavska 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od 8. do 14. siječnja, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu, te su pritom evidentirali 524 prometna prekršaja. I dalje po brojnosti prednjače najteži i najčešći prometni prekršaji, od kojih je evidentirano 207 prekršaja nepropisnih brzina, 84 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (75 prednje sjedalo, 9 stražnja sjedala). Utvrđeno je 50 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitelom tijekom vožnje. Također je utvrđeno 9 prekršaja pretjecanja i obilaženja, po sedam prekršaja upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, prekršaja tehničke neispravnosti vozila, prekršaja koji se odnose na obveze vozača prema pješacima, te su u manjem broju sankcionirani i drugi prometni prekršaji.

Samo u akciji pojačanog nadzora s naglaskom na alkohol i droge, koju su policijski službenici proveli dana 13./14. siječnja, od 20 do 6 sati, sankcionirano je 19 vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim aktivnostima nadzora prometa i u siječnju 2018. godine. Promet će nadzirati uglavnom u dane vikenda, te noću, s naglaskom na teže prometne prekršaje (tzv. “četiri ubojice“ u prometu), brzine, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, te nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, no i druge prometne prekršaje. Pritom će policijski službenici u ove aktivnosti uključiti maksimalan broj policijskih službenika, kao i raspoloživu tehniku (alkoteste, uređaje za nadzor brzine, testere za droge i dr.). Policija poziva sudionike u prometu na oprez, odgovorno ponašanje u prometu, te poštivanje prometnih propisa.



Stranica