5. brodski simpozij o alkoholizmu, kockanju i modernim ovisnostima

Foto: PU brodsko-posavska

Danas (7. prosinca),  u Slavonskom Brodu, u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, otvoren je „5. Brodski simpozij o alkoholizmu, kockanju i modernim ovisnostima“.

Radi se o tečaju trajne medicinske izobrazbe 1. koji organiziraju, Katedra za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta Osijek, Sveučilišta J.J.Štrosmajera u Osijeku, Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije uz potporu Ministarstva zdravstva. Glavna tema tečaja je „Moderne ovisnosti u kontekstu mentalnog zdravlja“.

I ove godine redovni predavači na ovom tečaju su djelatnici Službe za prevenciju Ravnateljstva policije, koji će govoriti na temu: Zaštitni i rizični čimbenici u kontekstu prevencije kriminaliteta suvremenih tehnologija.

Prilikom otvaranja tečaja, stručnom skupu se između ostalih obratio načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić, pozdravivši prisutne, te je zaželio uspješan rad. Načelnik je pritom istaknuo važnost uloge policije, koja kroz preventivne edukacije  od predškolske dobi do odrastanja djece, zajedno sa drugim subjektima društva, te sudjelovanjem na raznim tribinama i „okruglim stolovima“, kao nazočnošću i postupanjem policijskih službenika na terenu, aktivno doprinosi u borbi protiv svih vrsta i oblika ovisnosti.

Stručni skup nastavlja s radom, edukacijama s temom „Rizično ponašanje i prevencija“, razmjenama iskustava iz prakse uz multidisciplinarni pristup, i sutra 8. prosinca, pri čemu prisustvuju i policijski službenici za prevenciju Policijske uprave brodsko-posavske.



Stranica