Prijevara putem oglasa

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su dana 28. studenog 2017. godine uspješno dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom iz Slavonskog Broda kojeg sumnjiče da je na društvenoj mreži otvorio profil sa izmišljenim imenom, a potom je objavljivao da ima dojave o „sigurnim“ rezultatima sportskih događaja u kladionicama, odnosno da može pomoći u dobivanju financijske pomoći.

 

 Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su dana 28. studenog 2017. godine uspješno dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom iz Slavonskog Broda kojeg sumnjiče da je na društvenoj mreži otvorio profil sa izmišljenim imenom, a potom je objavljivao da ima dojave o „sigurnim“ rezultatima sportskih događaja u kladionicama, odnosno da može pomoći u dobivanju financijske pomoći. Na takvu objavu mu se tijekom 2016. godine javila 26-godišnjakinja s područja Zaprešića, kojoj je prevarant obećao dobitak u iznosu oko 20 tisuća kuna, ali da mu prvo mora uplatiti oko 2000 kn, na način da mu pošalje kodove paysafecard bona u tom iznosu, što je ona i učinila i kupila 4  paysafecarda bona, koje je fotografirala i poslala mu putem poruke. Isti ju je nakon toga ponovno tražio da mu uplati još 10 % od dobitka, što navedena nije učinila jer je shvatila da se radi o prijevari, nakon čega je događaj prijavila policiji.

Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog kaznenog djela prijevare



Stranica