Preventivno represivne aktivnosti u prometu

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od 9. do 15. listopada 2017. godine, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u području prometa i smanjenja broja prometnih nesreća. U tom vremenu na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se ukupno 23 prometne nesreće, od toga je bilo 1 s poginulom osobom, 7 prometnih nesreća s ozlijeđenim, u kojima je 1 osoba poginula, 1 osoba zadobile teške tjelesne ozljede, a 29 osoba su zadobile lakše tjelesne ozljede te 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom. 
 

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od 9. do 15. listopada 2017. godine, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u području prometa i smanjenja broja prometnih nesreća. U tom vremenu na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se ukupno 23 prometne nesreće, od toga je bilo 1 s poginulom osobom, 7 prometnih nesreća s ozlijeđenim, u kojima je 1 osoba poginula, 1 osoba zadobile teške tjelesne ozljede, a 29 osoba su zadobile lakše tjelesne ozljede  te 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su pritom utvrdili 554 prometnih prekršaja. Od težih prometnih prekršaja najviše su zastupljene nepropisne brzine, kojom prilikom je utvrđeno 270 prekršaja nepropisnih brzina, te 29 prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola.    

Od ostalih prekršaja utvrđeno je 57 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa,  18 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 16 prekršaja pretjecanja iobilaženja, 8 prekršaja upravljanja vozilom bez položenog ispita, 7 prekršaja tehničke neispravnosti, 3 prekršaja nenošenja zaštitne kacige, a u manjem broju utvrđeni su i drugi prometni prekršaji. Policijski službenici nastavljaju sa sličnim preventivno represivnim aktivnostima u području prometa.

Najveća nepropisna brzina utvrđena 14. listopada 2017. godine u 21,00 sati na autocesti A3 kod Slavonskog Broda iznosila je 231 kilometar na sat (osobni automobil), a u naselju Selna istog dana u 14,25 sati - 136 kilometara na sat (motocikl). Najveća koncentracija alkohola očitana je također istog dana u 21,50 sati u Slavonskom Brodu, u Svačićevoj ulici, u organizmu vozača osobnog automobila i iznosila je 2,62  promila.

Policija podsjeća sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te savjesno i odgovorno ponašanje u prometu, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i stradavanja osoba u prometnim nesrećama.



Stranica