Sigurno u školu s HAK-om

Foto: PU brodsko-posavska

Na središnjem gradskom Trgu Ivane Brlić Mažuranić, dana 9. rujna, u vremenu od 10 do 12 sati, održana je odgojno preventivna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ u organizaciji Hrvatskog autokluba. Akcija je vezana uz početak školske godine i namijenjena djeci u dobi od 3 do 8 godina te njihovim roditeljima.

Akcijom se senzibilizira javnost, a posebice vozači, na oprezno ponašanje u prometu, jer se početkom svakog rujna na cesti pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu. Veliki broj djece po prvi puta će se pojaviti kao samostalni sudionici u prometu. Organizirana je spora vožnja u kojoj su sudjelovala djeca, vozeći se biciklom, romobilom ili rolama, kojom prilikom su obavljali određene zadatke u grupi; zaustavljali su se stop crti, ispred semafora na crveno, te na znak STOP ili postupali po uputama prometnog policajca.

Cilj ove preventivne akcije je senzibilizirati javnost na povećanje kulture u prometu, upozoriti i podsjetiti vozače na početak školske godine i povećan broj djece u prometu, uputiti roditelje kako trebaju pripremiti djecu za sigurno kretanje od kuće do škole i nazad, te educirati djecu kako se trebaju sigurno kretati u prometu.

U okviru organizirane likovne radionice, sudjelovali su i najmlađi koji su bojali prometne znakove i zebrice, a po završetku su djeci uručeni slatkiši i prigodni pokloni.

 



Stranica