Preventivno represivne aktivnosti u prometu

Foto: PU brodsko-posavska

U vremenu od 1. do 7. svibnja, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu. Pritom je evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Prilikom provođenja nadzora, utvrđeno je 375 prekršaja, od kojih su najbrojniji prekršaji nepropisnih brzina (183) i to: 155 u naselju i 28 izvan naselja. Najveća utvrđena nepropisna brzina u naselju iznosila je 129 kilometara na sat, a izvan naselja 237 kilometara na sat. Također je utvrđeno 38 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, od čega 36 odrasle osobe te 2 prekršaja nepropisnog prijevoza djece. Utvrđeno je 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu vozača iznosila je 2,05 promila. Utvrđeno je 17 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 7 prekršaja neregistriranog vozila, te su u manjem broju zastupljeni drugi prekršaji (tehnička neispravnost, nepoštivanje prednosti prolaska, korištenje mobitela i sl.).

Policijski službenici nastavljaju sa sličnim aktivnostima pojačanog nadzora u cilju postizanja povoljnijeg stanja sigurnosti u prometu, smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu.

Pogledajte  tjedne aktivnosti policije.



Stranica