Preventivno represivne aktivnosti u prometu i prekršaji

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 11./12. veljače od 20 do 7 sati proveli su preventivno represivnu akciju u prometu s naglaskom na najteže prometne prekršaje, kao što su brzina, alkohol i dr. Pritom su utvrdili 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Utvrđena su tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sa koncentracijom u organizmu iznad dva promila.

 

Foto: Pu brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 11./12. veljače od 20 do 7 sati proveli su preventivno represivnu akciju u prometu s naglaskom na najteže prometne prekršaje, kao što su brzina, alkohol i dr. Pritom su utvrdili 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Utvrđena su tri  prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sa koncentracijom u organizmu iznad dva promila. U prvom slučaju, dana 11. veljače, oko 23.25 sati, policijski službenici su u Slavonskom Brodu, u Ulici Petra Krešimira IV u organizmu 40-godišnjeg vozača osobnog automobila, očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2.23 promila. U drugom slučaju, isti dan, oko 23.45, u Slavonskom Brodu na raskrižju Ulice Petra Krešimira IV i Trga pobjede, u organizmu 44-godišnjeg vozača osobnog automobila očitali su koncentraciju alkohola u iznosu od 2.39 promila. U trećem slučaju, dana 12. veljače, oko 0.40 sati, u Novoj Gradiški u Ulici J. Jelačića, policijski službenici su u organizmu 48-godišnjeg vozača bicikla očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2.35 promila. Alkoholizirani vozači su zadržani u policiji do otriježnjenja. Policijski službenici protiv trojice alkoholiziranih vozača podnose prekršajne prijave prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U vremenu od 06 do 12. veljače 2017. godine, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti na području policijske uprave i smanjenja broja prometnih nesreća te stradavanja osoba. U tom vremenu na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se 18 prometnih nesreća, bez ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su pritom utvrdili 326 prometnih prekršaja. Od težih prometnih prekršaja najviše su zastupljene nepropisne brzine te je utvrđeno 95 takvih prekršaja, te 30 prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća nepropisna brzina utvrđena na autocesti A3, iznosila je 193 kilometara na sat, a u naselju (u Slavonskom Brodu u Vukovarskoj ulici) 107 kilometra na sat. Najveća koncentracija alkohola, očitana u organizmu vozača bicikla u Slavonskom Brodu, iznosila je 2.51 promila. Od ostalih prekršaja utvrđeno je 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 12 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje te su u manjem broju zastupljeni i drugi prometni prekršaji (nepoštivanje prednosti prolaska, tehnička neispravnost, obveze vozača prema pješacima i dr.). Policijski službenici nastavljaju sa preventivno represivnim aktivnostima.



Stranica